Doelgerichte online marketing voor opticiens

Van der Let & Partners is hét online marketing bureau dat gespecialiseerd is in zoekmachine- optimalisatie (SEO), Google Ads (SEA) en social media beheer voor zelfstandige opticiens. We zijn al meer dan 10 jaar het marketingbureau van glasleverancier Rodenstock en vele zelfstandige opticiens. Hierdoor beschikken we over uitgebreide kennis van de optiekbranche en met al onze ervaring weten we feilloos wat werkt en wat niet werkt in de marketingwereld van de optiek.
Contact
vdlp_internet-marketing-diensten-header

Beter online vindbaar in de zoekmachines met SEO

Inmiddels is een positie op de eerste pagina van de zoekresultaten al niet meer voldoende. Het verschil tussen wel of niet gevonden worden vindt plaats binnen de eerste 5-7 zoekresultaten. Waarbij een plek in de top 3 veelal de meeste bezoekers zal opleveren. Een hogere positie ten opzichte van je lokale collega opticien, kan het verschil zijn tussen uiteindelijk wel of niet een verkoop in de winkel.

Hoe zorgen we dan voor een hogere ranking in de zoekresultaten?
Het gaat allemaal om relevantie. Men plaatst een gerichte zoekopdracht in de zoekmachine (meestal Google). Bijvoorbeeld ‘een nieuwe merk zonnebril op sterkte Amsterdam’. Google beoordeelt vervolgens alle websites op relevantie en plaatst deze op volgorde in de zoekresultaten.

Hoe wordt jouw website dan relevanter dan de website van jouw concurrenten?

Dat doen we doormiddel van de 3 pijlers; techniek, content en autoriteit. Daar gaat een wereld van ervaring en kennis achter schuil, maar kort samengevat zorgen we dat:

  • De website technisch optimaal werkt voor Google in laadtijd, responsive design, code en veiligheid (techniek).
  • De content waardevol en relevant is, voldoende afwisseling bevat in opmaak en de meta-descriptions in orde zijn (content).
  • Er voldoende websites linken naar je website (backlinks), die ook van voldoende kwaliteit en relevant zijn (autoriteit).

Zorg dus dat je gevonden wordt door (potentiële) klanten in jouw regio, met inzet van slimme online marketing. Onze specialistische kennis van SEO in combinatie met onze ervaring in de optiek, zorgt voor optimale online zichtbaarheid in je regio.

Trek nieuwe klanten aan met betaalde advertenties (SEA)

Naast SEO kunnen we onze expertise ook inzetten voor betaalde advertenties in Google Ads (SEA). Dit is uitermate geschikt als de concurrentie hoog is op specifieke zoekopdrachten, of bij campagnes met een bepaalde looptijd. Je boodschap is dan direct in beeld, boven de SEO zoekresultaten.

Met behulp van geavanceerde targeting technieken zorgen we ervoor dat jouw advertenties worden weergegeven aan de juiste doelgroep, op het juiste moment en op de juiste plaats. Door strategisch te adverteren op Google kan je je merkbekendheid vergroten, jouw klantenbestand uitbreiden en omzet verhogen.

Neem contact op

Inzet van social media om bestaande en nieuwe klanten te bereiken en te behouden

Social media kanalen zijn zeer geschikt om bekendheid te creëren rondom je merk en interactie mogelijk te maken met je doelgroep. Vanuit onze ervaring weten we op welke social media kanalen we voor de optiek het beste kunnen inzetten en hoe we dat zo effectief mogelijk kunnen aanpakken.

Social media plan
Het begint met een strategisch social media plan waarin de doelstellingen, doelgroepanalyse, platformkeuze, contentstrategie, planning, consistentie, interactie, betrokkenheid, monitoring en analyse aan bod komen. Daarnaast kan er gekozen worden om berichten te promoten binnen de social media kanalen om nieuwe (potentiële) klanten te bereiken of als onderdeel van lopende marketingcampagnes.

Continue aandacht voor jouw volgers op je eigen social media kanalen
Ons team van social media specialisten kan voor jouw optiekzaak op regelmatige basis content creëren, berichten plannen en reageren op opmerkingen en vragen van jouw volgers. Dat alles in de tone-of-voice van jouw merk. Met onze kennis van de optiekmarkt kunnen we reageren alsof we een medewerker zijn van jouw winkel. We zorgen ervoor dat de social media-accounts een positieve indruk achterlaten, consistent zijn met al jouw uitingen en bijdragen aan het opbouwen van een sterke merkbeleving. Met uiteindelijke het doel om een sterke online community rondom jouw merk te bouwen.

Ik wil graag vrijblijvend meer informatie

Jarenlange ervaring in de optiekbranche

Wat ons onderscheidt van andere online-marketingbureaus is onze jarenlange ervaring in de optiekbranche. We werken al meer dan 10 jaar als marketing- en reclamebureau voor glasleverancier Rodenstock, voornamelijk voor Nederland, maar ook België en de UK. Daarnaast verzorgen we rechtstreeks de marketing voor diverse opticiens. We zijn ook al vele jaren actief voor het merk Porsche Design Eyewear. En inmiddels mogen we ook voor De Rigo de marketing werkzaamheden verrichten.

We begrijpen de unieke uitdagingen en kansen die opticiens tegenkomen en kunnen onze marketingstrategieën aanpassen om aan de specifieke behoeften van iedere individuele opticien te voldoen. Met onze diepgaande kennis van de optiekbranche en ons uitgebreide netwerk kunnen we jouw winkel een voorsprong geven op de concurrentie.

Samen realiseren wij jouw marketing- en design doelen

Profiteer van ons volledige scala aan diensten, variërend van online marketing tot professioneel designwerk. We hebben alle expertise in huis; van art-directors tot ontwerpers en seo specialisten tot webdevelopers.

Samen zorgen we ervoor dat jouw optiekzaak de aandacht krijgt die het verdient, zowel online als offline. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw doelen kunnen realiseren.  

Optiek magnifiek branding & campagne
Een greep uit ons werk
Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route