FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie; met 80 brancheverenigingen en 2200 aangesloten bedrijven (met in totaal 22.000 medewerkers) vertegenwoordigen zij een gezamenlijke omzet van 70 miljard euro (1/6 deel van de Nederlandse export).

Doel van de opdracht

De 170 medewerkers van FME moeten hun gewerkte uren vastleggen in een online tool. De uren moeten op 4.200 vooraf ingestelde projecten en 80 verschillende activiteiten geboekt kunnen worden. Eisen zijn onder andere een gecontroleerde toegang tot de projecten waarop geboekt mag worden en een zeer eenvoudige gebruikersinterface. Het resultaat van de uren dient vervolgens verwerkt te worden naar de online boekhouding in Twinfield.

Oplossing

Na een selectie van diverse standaardpakketten (Clockwise, Qics, etc) is gebleken dat deze niet voldoen alle de wensen en eisen. Daarom is er gekozen voor een maatwerk software oplossing; Van der Let & Partners voldoet hiermee aan alle gestelde eisen.

Wireframing

De online tool is in samenwerking met een interne werkgroep in schermen uitgetekend (wireframing-fase). De feedback van de urenschrijvers zelf is van cruciaal belang voordat een dergelijke toepassing geprogrammeerd wordt; het geeft niet alleen inzichten uit de praktijk maar zorgt ook voor een breder draagvlak op de werkvloer.

 

In de designfase is het huisstijl handboek van FME gevolgd om een herkenbaar uiterlijk te presenteren. Dit helpt in de acceptatie; het is voor de medewerkers ‘ons urensysteem’.

Interface

De interface is eenvoudig en duidelijk. Invoeren van nieuwe regels werkt middels een balk bovenin die slechts het hoogst noodzakelijke aan vraagt. Het scherm beschikt naast een tijdweergave (uren per dag onder elkaar) ook over een projectweergave; dit geeft een snel inzicht in de bestede uren op een specifiek project.

Er bestaan een aantal gebruikersgroepen met verschillende rechten; zo zijn er gebruikers die projecten aan medewerkers kunnen toewijzen, urenrapportages kunnen inzien, etc.

Van der Let & Partners heeft voor dit urensysteem gebruik gemaakt van moderne technieken en onderdelen; het Laravel framework is ingezet voor de applicatie, login, backend en API, AngularJS is gebruikt voor de Single Page Application en RabbitMQ zorgt voor een jobs-systematiek voor het in volgorde afhandelen van technische verwerking. De Twinfield API is gebruikt voor het synchroniseren van de urenregistratie naar Twinfield.

Laat een bericht achter.