FME Urenregistratie

Urenregistratie FME gekoppeld aan Twinfield

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Meer dan 200 gebruikers leggen wekelijks hun uren vast in de FME-urentool welke gekoppeld is aan het boekpakket Twinfield. Hiermee kan een financiële berekening gemaakt worden, gebaseerd op het aantal gewerkte uren.
Inzet professionals Van der Let & Partners
UX Consultancy

Stakeholders zijn key om 'ons' urenschrijfsysteem te ontwikkelen. Door de UX-fase is dit inzichtelijk gemaakt.

Software Ontwikkeling

Gefocust op privacy is er een maatwerk systeem ontwikkeld.

Twinfield

Gekoppeld aan Twinfield boekhoudpakket om zo altijd de juiste financiële data bij de hand te hebben.

FME urenapp

Doel van de opdracht

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie; met 80 brancheverenigingen en 2200 aangesloten bedrijven (met in totaal 22.000 medewerkers) vertegenwoordigen zij een gezamenlijke omzet van 70 miljard euro (1/6 deel van de Nederlandse export). De uren moeten op duizenden vooraf ingestelde projecten en tientallen verschillende activiteiten geboekt kunnen worden. Aan ons de taak om een maatwerk applicatie uit te denken, ontwikkelen en onderhouden. Efficiëntie door automatische handelingen én hoge gebruiksvriendelijkheid is hierbij van groot belang.

Aanpak

De online tool is in samenwerking met een interne werkgroep in schermen uitgetekend (wireframing-fase). De feedback van de urenschrijvers zelf is van cruciaal belang voordat een dergelijke toepassing geprogrammeerd wordt; het geeft niet alleen inzichten uit de praktijk, maar zorgt ook voor een breder draagvlak op de werkvloer.

In de designfase is het huisstijlhandboek van FME gevolgd om een herkenbaar uiterlijk te presenteren. Dit helpt in de acceptatie; het is voor de medewerkers ‘ons' urensysteem. De interface is eenvoudig en duidelijk. Invoeren van nieuwe regels werkt middels een balk bovenin, waar slechts het hoogstnoodzakelijke wordt gevraagd. Het scherm beschikt naast een tijdweergave (uren per dag onder elkaar) ook over een projectweergave. Dit geeft een snel inzicht in de bestede uren op een specifiek project.

Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route