transportbedrijf bakker

Online marketing voor Transportbedrijf Bakker

Transportbedrijf Bakker verkoopt zand, grind en grond. De corebusiness is leveren aan de wegenbouw en daarnaast verkoopt Bakker ook aan particulieren, via de website en marktplaatsadvertenties. Bakker Transport wilde de verkopen via deze kanalen graag stuwen en schakelde daarvoor Van der Let & Partners in.
Inzet professionals Van der Let & Partners

Achtergrond

Transportbedrijf Bakker uit Reduzum is van oudsher een transportbedrijf dat grond, grind en asfalt levert aan de wegenbouw. Daarnaast verkoopt Bakker ook aan particulieren, via de website en marktplaatsadvertenties.

Opdracht

De vraag van Bakker Transport was “Hoe kunnen jullie ervoor zorgen dat wij meer zand, grond en grind verkopen?” 

Om dit te realiseren heeft het digital marketingteam bijgedragen aan het opzetten van een nieuwe webshop. Er is een actieplan ontwikkeld en op basis van zoekwoorden is de website ingedeeld. Daarna is een webshop gerealiseerd binnen het Lighstspeed-platform. Er zijn strategische aanpassingen gemaakt aan de functies van de webshop en de informatievoorziening, zodat de gebruiker niet elders informatie gaat zoeken met het risico dat deze niet terugkeert.

Na livegang van de website zijn de belangrijkste (advertentie)kanalen aangesloten en getest om verkeer naar de website te bewerkstelligen. Maandelijks sturen wij de ondernemers een geautomatiseerd datastudio-rapport en nemen wij dit door. Hieraan zijn alle eerdergenoemde verkoopkanalen gekoppeld. Het voordeel hiervan is dat wij duidelijk kunnen waar de advertentiegelden het beste renderen.

Resultaat

Significant meer verkopen via de website. Transportbedrijf Bakker is op weg om één van de grootste online spelers in de verkoop van zand, grond en grind te worden.

Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route