Hoofdbeeld Boarmstream

Een webshop voor afvalverwerker GP Groot

GP Groot bedient als veelzijdige organisatie, actief op de werkterreinen inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering, zowel bedrijven als particulieren. Hoe kan GP Groot de particuliere markt nog beter bedienen? Door het digitaliseren en toegankelijk maken van je inventaris in een goede schaalbare webshop.
Bekijk site online
Inzet professionals Van der Let & Partners
UI design

Het ontwerpen van een digitale inventaris die makkelijk uit te breiden en breed toepasbaar is.

LetsManage10

Gebouwd op ons eigen CMS voor een schaalbare, maar robuuste webshop.

Software Engineering

Aansluiten van verschillende API-connecties voor bestelling-automatisering en AFAS boekhouding.

GP Groot webshop

De opdracht

Afvalverwerking is een no-brainer voor evenementen, voedsel en bouw. Maar bij particulieren denk je niet snel aan verwerking van bijvoorbeeld bouwafval of tuinafval in grote volumes, terwijl ook particulieren regelmatig van deze diensten gebruik maken. En precies deze markt is waar GP Groot zich op richt met een webshop. 

Om de webshop ook in de breedte te kunnen gebruiken, is het mogelijk gemaakt om per aangesloten merk een eigen ontwerp te gebruiken en eigen producten te tonen. Juist doordat een merk een eigen afzetgebied heeft en het product gehuurd kan worden, is er een roadmap gemaakt hoe dit het beste ontwikkeld kon worden.

De oplossing

Samen met het marketingteam van GP Groot is de keuze gemaakt om de webshop te bouwen op onze eigen LetsManage10 CMS-platform. Juist doordat producten gehuurd - en dus niet altijd gekocht - worden, hebben wij unieke functionaliteiten ontwikkeld die verbonden staan met het CRM-platform van GP Groot, waardoor de bestellingen en huurperiodes actief bijgehouden kunnen worden.

Daarnaast is de webshop zo ontworpen dat er voldoende flexibiliteit is voor toekomstige uitbreidingen in het product catalogus en om unieke landingspagina's te maken voor optimale lead generation-campagnes.

GP Groot webshop

Multi-brand

Elk bedrijf dat aangesloten is bij GP Groot heeft de mogelijkheid een eigen branding toe te passen op de webshop, een eigen afzetgebied in te stellen en producten te tonen. Hierdoor is de webshop technisch makkelijker te onderhouden, kan er ook bedrijfsbreed meer mee worden gedaan en hebben de particulieren toch de verbinding met hun eigen, vertrouwde afvalverwerker. 

Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route