Sampe Europe

Re-branding van SAMPE global

SAMPE is een internationale organisatie met een wereldwijd bereik in de domeinen Aerospace, Aviation, Automotive en Energy. De organisatie wilde graag een herkenbaar en uniform logo voor SAMPE als geheel en voor de regionale organisaties.
Inzet professionals Van der Let & Partners
Logo, identiteit en brandguide

Realisatie van een global logo, identiteit en brandguide voor wereldwijde inzet voor SAMPE Regions, Chapters en Clubs.

Creatie

Creatief ontwikkelen van diverse communicatiemiddelen, veelal rondom de beurzen en events.

Webdevelopment

Realisatie van de internationale en volledig responsive website voor SAMPE Europe. Met ruimte voor het promoten van events, chapters en partners. Volledig beheersbaar middels CMS.

De opdracht

In de ruim 70 jaar dat de organisatie bestond, was er een wildgroei ontstaan in verschillende versies, kleuren en verschijningsvormen van het logo. Aan ons de vraag om een nieuw logo/beeldmerk te ontwerpen voor SAMPE als geheel (Global) en voor de regionale organisaties: één lijn, herkenbaar en uniform.

Wereldwijd bereik met lokale organisaties

SAMPE is een internationale organisatie met een wereldwijd bereik in de domeinen Aerospace, Aviation, Automotive en Energy. Het woord SAMPE staat voor 'Society for the Advancement of Material and Process Engineering'. De organisatie vormt een professioneel netwerk waarin kennis en informatie delen voorop staat. Zij organiseert hiervoor conferenties en expo’s over de hele wereld.

De SAMPE Global organisatie vormt wereldwijd de overkoepelende organisatie over een viertal Regions; North America, Europe, Japan en China. In deze Regions bevinden zich Local Chapters voor deelgebieden of landen, bijvoorbeeld SAMPE Germany, SAMPE Benelux en SAMPE Beijing.

In de re-branding was het een harde eis om internationale consistentie te creëeren. Hoe kan het logo gebruikt worden door verschillende partners, 'regions' en internationaal? Daarnaast hebben wij ook gekeken naar de historie van SAMPE. Onze gepresenteerde visie staat voor reflectie van kernwaarden. Eenvoud, creatief, herkenbaar, leesbaar, schaalbaar en toepasbaar. Dit sloot aan bij de wensen om een wereldwijd gedragen stijl uit te rollen.

Internationaal toepasbaar

Onderdeel van de realisatie van de identiteit is een onderzoek naar de betekenis en interpretatie van de verschillende kleuren wereldwijd. Voor het logo van SAMPE Global is een kleur gekozen die internationaal positief getoetst is. Per regio is vervolgens gekeken naar een passende unieke kleur met een positieve associatie. De realisatie van het logo is een traject geweest met ontmoetingen in verschillende landen, zoals Amerika, Frankrijk en Japan. Na het logotraject hebben we tevens een beeldmerk ontworpen voor het 75-jarig jubileum.

Sampe Global overzicht

Website

Voor SAMPE Europe hebben we een internationale en volledig responsive website gerealiseerd. Met ruimte voor het promoten van events, chapters en partners. Volledig beheersbaar middels CMS.

sampe website

Communicatiemiddelen SAMPE Europe

Voor SAMPE Europe realiseren we alle communicatiemiddelen rondom de congressen en events. De verschillende banieren, beursstands, folders, boekjes, badges, posters en digitale presentaties komen uit onze creatieve koker. 

Uiteraard in lijn met de Global Brand Identity die we zelf opgezet hebben en waar we voor SAMPE Europe een creatieve doorontwikkeling voor gemaakt hebben.

Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route