By Boonstra winkel

Brand identity, huisstijl en ontwikkeling campagne voor bakker Boonstra

Bakker Boonstra heeft meerdere vestigingen in De Knipe en Heerenveen. Door groei ontstond de wens voor een sterke eigen uitstraling en een nieuw logo.
Inzet professionals Van der Let & Partners
Brand Identity

Een nieuw naam, een nieuwe merkpositionering en een nieuw logo.

Huisstijl en identiteit

We creëerden een nieuwe identiteit, welke de basis vormt voor de de nieuwe winkelinrichting, communicatiemiddelen en campagnes.

Creatie

We ontwikkelen campagnes en zetten onze creativiteit in voor communicatiemiddelen. Offline en online.

De opdracht

Bakker Boonstra, met vestigingen in De Knipe en Heerenveen, benaderde ons met de volgende vraag: 'We openen binnenkort een nieuwe winkel in Heerenveen en we verlaten tevens het collectief van de 'Echte Bakkers'. Dus hebben dan een nieuw logo en eigen uitstraling nodig. Kunnen jullie ons daarmee helpen?' Over de naam hadden ze zelf al nagedacht. Dat moest 'By Boonstra' worden. Een Friese naam (vrij vertaald 'Door Boonstra).

Nieuw logo

Bij de ontwikkeling van het nieuwe logo hebben wij ons laten inspireren door de krakeling, het eeuwenoude symbool van het bakkersgilde, en het Friese pompeblêd, het symbool van Friesland. Gecombineerd maakt dit een unieke vorm die tevens herkenbaar is als de B van By Boonstra. De gekozen kleuren komen voort uit de belangrijkste producten waarmee de bakker dagelijks werkt: brood, graan en meel.


Warme uitstraling winkel

By Boonstra heeft een visie die ambitie uitstraalt. Deze uitstraling willen we ook terug laten komen in de identiteit en de winkels van By Boonstra. Onze creatieven hebben hiervoor een plan opgezet, gecombineerd met visuele voorstellen. Het resultaat is een eigen herkenbare identiteit en uitstraling, die goed doorgezet kan worden naar de winkels en de diverse benodigde communicatiemiddelen. 

De ontwerpers van Van der Let & Partners hebben mij fantastisch geholpen met een nieuw logo en uitstraling. De eerste opzet was direct raak! Een geheel eigen herkenbare stijl waar we tot op heden nog veel complimenten op ontvangen.
Roel Boonstra, Nieuwe logo en identiteit, By Boonstra
Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route