Natuurlijk wil je zelf teksten en afbeeldingen van je website kunnen aanpassen. Daarom wil je een website met een Content Management Systeem. Maar welk CMS is voor jou het beste?

Met een CMS hoef je je minder zorgen te maken over de techniek achter de site. Een goed CMS draagt bij in de zoekresultaten, is makkelijk uitbreidbaar, eenvoudig te onderhouden en gebruiksvriendelijk; je kunt op een intuïtieve manier de inhoud van je website aanpassen. Er bestaan heel veel soorten CMS-en. Daarom vergt een goede keuze een goede voorlichting.

Open-source of closed-source?

Een vraag – of zeg maar gerust discussie – onder webbouwers is de keuze voor een open-source of closed-source CMS. Beide oplossingen hebben hun voor- en nadelen en zijn afhankelijk van een aantal strategische keuzes.

WordPress of LetsManage CMS

Wij ontwikkelen websites in WordPress (open-source) en in ons eigen LetsManage CMS (closed-source). Voor ons maakt de uiteindelijke keuze niet uit, onze specialisten zijn gedreven in beide platformen. Het belangrijkste is dat het CMS voldoet aan de gestelde uitgangspunten en bijdraagt aan jouw online succes!

LetsManage CMS

Al meer dan 10 jaar ontwikkelen wij websites en applicaties in ons zelf ontwikkelde LetsManage CMS. LetsManage bestaat uit goed uitontwikkelde “bouwstenen”. Deze functionaliteiten vormen de basis voor vele websites en webapplicaties. Ze worden binnen gestroomlijnde processen ingezet en onderhouden. LetsManage is hierdoor geschikt voor eenvoudige websites, maar ook voor bedrijfskritische applicaties.

Functionaliteiten zijn gestandaardiseerd en uitwisselbaar, maar waar nodig zijn deze ook flexibel en voorbereid op maatwerk. Met LetsManage is het mogelijk om een website binnen de standaard te ontwikkelen, maar ook om je website of applicatie volledig op maat te maken. Of dat ook nodig is? Dat beoordelen onze specialisten graag samen met jou.

WordPress CMS

WordPress is een populair systeem om websites in te ontwikkelen. Dit open source systeem is gebruiksvriendelijk en uitbreidbaar met vele plug-ins.

Wanneer we de keuze maken voor WordPress dan kijken wij samen met jou wat voor WordPress installatie nodig is. Standaard voorzien wij deze van onze eigen selectie plugins die een belangrijke bijdrage leveren aan het gebruikersgemak, performance en de zoekmachine optimalisatie.

Voor het design zijn er standaard theme’s beschikbaar, een theme bepaalt hoe de website eruit komt te zien. Gezamenlijk maken wij hierin een keuze. Wil je liever geen ‘standaard’ dan kan het theme ook aangepast worden. We maken dan een ontwerp of theme op maat.

Wensen nu en in de toekomst

Op basis van jouw wensen en eisen voor de site, nu en in de toekomst, bekijken we samen met jou welke oplossing het beste past. Even sparren?