Vorstelijk Tafelen

Vorstelijk Tafelen in Nederland

In 2014 was Nederland jarig en vierden wij het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk. Alleszins reden voor het kabinet Rutte I om in 2011 een Nationaal Comité in te stellen onder leiding van Ank Bijleveld-Schouten om feestelijke en bijzondere bijeenkomsten te organiseren. Samen met Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst organiseerde Van der Let & Partners een culinaire manifestatie “Vorstelijk Tafelen in Nederland" waarbij onze vaderlandse kookgeschiedenis en de ontwikkeling van de kookkunst centraal stond. Onderdeel van deze manifestatie was de ontwikkeling van het kookboek Vorstelijk Tafelen in Nederland. Aan de manifestatie werken veel restaurants, musea, verzorgingshuizen maar ook de Nederlandse krijgsmacht mee.
Wat hebben wij gedaan?
Ontwerp en opmaak

Ontwerp en opmaak van het omslag en het binnenwerk van het boek. Inclusief alle beeldbewerkingen en optimalisaties.

Redactiewerk en projectplanning

Opstellen boekformule, de projectplanning, correctiewerk en ondersteuning tekst en beeld bijdragen.

Uitgave en Marketing

Marketingcampagne rondom de lancering, middels (online) mediacampagnes, en diverse landelijke promotie activiteiten.

Vorstelijk tafelen

Naast de bijdrage aan de projectorganisatie werd door onze publishing afdeling het boek “Vorstelijk Tafelen in Nederland" uitgegeven.

Dit verrassende kook-kijk-en leesboek gaf een boeiend overzicht van onze eetcultuur en de geschiedenis van de Nederlandse Kookkunst. Het rijk geïllustreerde boek begint bij de jaartelling en bereikt een eerste mijlpaal in 1593 als van de geneesheer en hobbykok Carolus Battus uit Dordrecht de eerste in Nederland gedrukte receptenbundel verschijnt. De ontwikkeling van de Nederlandse keuken door de eeuwen heen is in beeld gebracht aan de hand van prachtige eettaferelen van beroemde Hollandse Meesters uit de collecties van het Rijksmuseum, van Gogh Museum, Amsterdam Museum en Museum Boymans van Beuningen. Maar ook met zeldzame authentieke menukaarten, nostalgische reclame affiches en tientallen historische foto’s uit de archieven van het ANP evenals smakelijke anekdotes en bijzondere interviews. Nooit eerder werden zoveel jaren vaderlandse kookgeschiedenis in woord en beeld beschreven en niet eerder waren zoveel culinaire deskundigen bereid mee te werken.

Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route