Uw Slager header

Restyling en verbetering van de winkelformule Uw Slager

Uw Slager is een winkelformule voor zelfstandige slagers in Nederland. De bestaande identiteit van winkelformule Uw Slager was verouderd en werd niet overal consequent toegepast. Met als gevolg het ontbreken van een eenduidige uitstraling en ondernemers die te veel vrijheid hadden in de eigen winkelaankleding.
Inzet professionals Van der Let & Partners
Restyling identiteit

Complete restyle van de bestaande identiteit met als doel: synergie in de uitingen, materialen en winkels. En eenvoudig toepasbaar voor de kleine en grote ondernemer.

Templates

Opzetten en levering van templates met duidelijke richtlijnen voor het toepassen en de implementatie binnen de aangesloten winkels.

De opdracht

Creëer een eenduidige uitstraling voor de winkelformule Uw Slager, waarmee we met de merkidentiteit een volgende stap kunnen maken richting de toekomst.

Er zijn enkele voorwaarden:

  • Passend bij de bestaande uitstraling.
  • Herkenbaar voor de consument.
  • Toepasbaar in zowel kleine als grote winkels.
  • Een solide basis voor de toekomst.
Uw Slager logo redisign

Aanpak

We zijn gestart met de restyle van het logo, met als resultaat een moderner en breder toepasbaar beeldmerk, maar nog steeds herkenbaar.

Gekozen achtergrondkleur is warmgrijs. Dit geeft een toegankelijke, vriendelijke en tevens chique uitstraling. Gebruikte lettertype 'Minion' komt dicht in de buurt van het huidige lettertype, maar is net wat meer open, luchtiger en moderner. Dat past dus beter bij het 'persoonlijke'  gevoel dat we willen benadrukken. 

Pay-off: Gekozen lettertype (handgeschreven) geeft persoonlijkheid aan en tevens een ambachtelijk gevoel. Hier wordt de kracht van de lokale ondernemer benadrukt, de diverse kernwaarden en het DNA, zoals bijvoorbeeld: traditie en ambacht. Dit kan uiteraard extra versterkt worden door het gebruik van lokale beelden. Dat zorgt voor aansluiting met de lokale doelgroep en werkt dus drempelverlagend.

Stramien 

Vervolgens is een stramien opgezet waarmee gevarieerd kan worden in vlakverdeling. De vlakverdeling wordt gekoppeld door de lijn/golf die over de gehele breedte van de opmaak is geplaatst. Hierdoor is het altijd mogelijk om een passende invulling te kunnen maken voor kleine en grote Uw Slager-winkels.

Uw Slager gevel opties

Vlaggen en banieren

Voor de vlaggen is een tweedeling opgezet, waarbij het bovenste en onderste deel ingevuld kan worden met beeld en/of een kleurvlak. Beide delen worden gescheiden door de herkenbare golf/lijn die binnen alle dragers terugkomt. 

Bij de banieren zijn diverse variaties gerealiseerd, waarbij er gebruik kan worden gemaakt van een horizontale en een verticale opmaak. De verticale opmaak werkt goed als drager van de naam van de desbetreffende slager. Bij de horizontale opmaak kan er ook beeld worden geplaatst, zodat de specialiteitvan de ondernemer meer kan worden benadrukt, eventueel in combinatiemet de persoonlijke 'pay-off'.

Uw Slager
Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route