Co-sponsor SKS skûtsjesilen

Het SKS-kampioenschap is één van de belangrijkste culturele evenementen van Fryslân. Ieder jaar strijden veertien Friese historische zeilvrachtschepen, skûtsjes, gedurende twee weken om het kampioenschap. De wedstrijden dragen bij aan het behoud van dit Friese erfgoed.
Inzet professionals Van der Let & Partners
Creatie

Ontwikkeling glossy Skûtsje Journaal, jubileumlogo en jubileumboek

Webdevelopment

Ontwikkeling responsive website, iPhone- en Android-app

Achtergrond

De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen organiseert jaarlijks het twee weken durende SKS-kampioenschap. De 14 SKS-skûtsjes zijn allen verbonden aan een dorp of stad. Tijdens het kampioenschap strijden zij dagelijks voor de dagoverwinning met als einddoel de eerste plaats in het eindklassement. De afgelopen jaren is het SKS skûtsjesilen behoorlijk in populariteit gegroeid.

De historische zeilschepen, waar vroeger vracht mee werd vervoerd door Fryslân, blijven mede dankzij deze wedstrijden behouden. Het SKS-kampioenschap is bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Van der Let & Partners draagt graag haar steentje bij om dit erfgoed te behouden en is er dan ook trots op om co-sponsor te zijn.

Creatie
Jaarlijks verschijnt het glossy magazine Skûtsje Journaal met nieuws, relevante wedstrijdinformatie, achtergronden en prachtige verhalen.

Voor het 75-jarige jubileum van de SKS heeft Van der Let & Partners het jubileumlogo ontwikkeld en verscheen uit de studio van Van der Let & Partners het jubileumboek ‘Der moat syld wurde’. Een 210 pagina’s tellende visuele weergave van 75 jaar skûtsjesilen. Het resultaat is een waardevolle cultuurdrager die bijdraagt aan het collectieve bewustzijn rondom dit belangrijke Friese culturele evenement.

SKS boek
SKS Skutsjesilen

Responsive website en app

Voor de SKS is een internationale responsive website ontwikkeld. Een duidelijke en overzichtelijke website waar alle informatie rondom de SKS en de wedstrijden te vinden is. De website past zich aan op het apparaat waarmee deze bezocht wordt. Dit biedt een fijne gebruikerservaring voor smartphones, tablets of desktops. Tevens is er een iPhone- en Android-app ontwikkeld, waarin onder andere de wedstrijdverslagen, nieuwsberichten, wedstrijdagenda en achtergrondinformatie over de deelnemende skûtsjes te vinden is.

SKS Skutsjesilen
app sks
SKS website
De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen ziet Van de Let & Partners al jaren als een professionele en betrouwbare partner. Samen zijn we altijd alert om bij de tijd te blijven in onze uitingen, zowel qua vorm als inhoud. Jaarlijks geven wij met Van der Let & Partners ons SkûtsjeJournaal uit. Dankzij de fijne samenwerking tussen professionals en professionele vrijwilligers heeft het tijdschrift een kwalitatief hoogwaardige look and feel. Datzelfde geldt voor de, in samenwerking met Van der Let & Partners, ontworpen en onderhouden website en de SKS app. Fijn om op elkaar te kunnen vertrouwen en bouwen!
Hilda Boesjes, Vicevoorzitter van het SKS Skûtsjesilen, Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route