sijperda hoofdbeeld

Digitalisering van Sijperda Verhuur door innovatie, webshop en klantportaal

Sijperda Verhuur is al meer dan 30 jaar lang dé verhuurder van bouwmachines en gereedschap in het Noorden van Nederland, voor bedrijven en particulieren. Met meerdere vestigingen en een doordachte online strategie is Sijperda Verhuur altijd in de buurt en bereikbaar. Door deskundigheid en het bieden van gemak wordt de klant geruisloos ontzorgt.
Bekijk site online
Inzet professionals Van der Let & Partners
Strategie

Bij het 25 jarig bestaan is er een positioneringstraject uitgevoerd. Er is onderzocht wat het DNA van Sijperda is, waarna deze is omgezet naar een eenduidige en heldere merkpropositie naar de klanten (én de medewerkers).

LetsManage10

Gebouwd op ons eigen CMS voor een schaalbare, maar robuuste webshop, voorzien van een klantportaal en gekoppeld aan inspHire en overige derde partij software voor een optimale integratie van processen.

Grafisch vormgeving

Jaren geleden gestart met de opdracht voor realisatie van een fysieke gedrukte catalogus. Inmiddels bedenken en ontwerpen we diverse creatieve communicatiemiddelen en campagnes. Van advertenties, DM mailingen tot pandbelettering.

app

Achtergrond

In 2015 is er een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van direct online boeken in plaats van online reserveren. Hiervoor is een Proof-Of-Concept (POC) uitgevoerd waarbij een bestelling rechtstreeks in inspHire is geplaatst. Ook is  aangetoond dat er gewerkt kan worden met voorraadinformatie per vestiging en is het mogelijk gebleken om met een enkel inlogaccount voor klanten te gaan werken. Met deze inlog kunnen klanten zowel inloggen op de website als het AFAS-portaal. Drie belangrijke uitgangspunten voor het project. Met het bewezen proces van website bezoek tot directe boeking in inspHire is Sijperda Verhuur op dat moment de eerste in de verhuurmarkt die dit daadwerkelijk gaat aanbieden. Tijd voor de start van het project en de creatie van een solide basis voor de verdere digitalisering van Sijperda Verhuur.

De webshop

We zijn vol vertrouwen aan de slag gegaan met de verdere uitwerking van de koppeling met inspHire en AFAS, in combinatie met het webdesign en de implementatie van het LetsManage10 CMS. Het assortiment bestaande uit onder andere artikelen, voorraadgegevens en prijsinformatie wordt via een directe koppeling met inspHire gesynchroniseerd. Deze gegevens vormen de basis van het verhuurassortiment in de webshop. De verhuur zorgt voor complexiteit ten opzichte van een reguliere verkoop webshop doordat er ook rekening gehouden moet worden met dagprijzen, weekprijzen, huurperiode (start, einde en duur), voorraadinformatie, afhaal per vestiging en transport van klein en groot materiaal met staffels en routes. Ook is de webshop voorzien van bestelfunctionaliteit bestaande uit een winkelmandje, bestelproces en afwijkende accounts en processen voor zakelijke en particuliere klanten. Alles bij elkaar een mooie, maar ook zeker technische, uitdaging! 

Klantportaal Mijn Sijperda

De webshop is voorzien van een mijn omgeving, welke in de beginfase een aanvulling moest worden op het bestaande klantportaal van AFAS, zonder dat de bestaande gebruikers hier hinder van ondervinden. Klanten zijn gesynchroniseerd en nieuwe klanten worden via een koppeling met AFAS aangemaakt. Bij het inloggen op het AFAS-portaal wordt de bezoeker met behulp van Single Sign-on (SSO) ook ingelogd op Mijn Sijperda. In Mijn Sijperda kunnen klanten actuele (status)informatie vinden van gedane bestellingen, facturen, artikelen in huur maar ook mutaties doorvoeren of artikelen afmelden. Een belangrijke stap op het gebied van service en informatieverstrekking richting klanten, maar ook zeker voor Sijperda Verhuur door meer selfservice en automatisering. 

Sijperda website assortiment

Samen verder bouwen aan succes

Na live gang van het initiële project begint het eigenlijk pas. De afgelopen jaren is er samen gebouwd aan het online succes. De webshop en Mijn Sijperda worden structureel onderhouden en doorontwikkeld om de behoefte van Sijperda Verhuur, maar ook zeker voor de klanten van Sijperda Verhuur, te voorzien van meer gebruikersgemak, nieuwe functionaliteit, automatisering en innovatie in de verhuurbranche. Zo is de webshop voorzien van innovaties op het gebied van huren zonder borg voor particulieren door de inzet van iDIN (online identificeren via uw bank) en het Sijperda 24/7 concept: onbemande verhuur met een pay-per-use model. Wederom een primeur!

Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route