PKN - FRIS

Digitaal rapportagesysteem voor Protestantse Kerk Nederland

De Protestantse Kerk Nederland bestaat uit 1572 gemeenten die samen 2217 kerkgebouwen in eigendom hebben. Iedere gemeente of kerk dient ieder jaar een jaarrekening met controleverslag in bij de kerkorde. De wens van PKN was een hulpmiddel voor het indienen van deze gegevens.
Inzet professionals Van der Let & Partners
Infrastructuur & Architectuur

Formules ontwikkelen en opslagsysteem opzetten voor de juiste financiële berekeningen en administraties.

Software Engineering

Het bouwen van een veilig systeem waar data veilig opgeslagen kan worden.

UX & UI Consultancy

Vanuit de gebruiker bekijken wij hoe de hoeveelheid data het beste getoond en ingevoerd kunnen worden.

PKN - FRIS

De opdracht

Het is niet altijd even gemakkelijk en duidelijk hoe het financieel beheer consistent en correct uitgevoerd moet worden, terwijl het van cruciaal belang is dat de verschillende Protestantse Kerkgemeenschappen de financiële administratie op orde hebben. Een gebruiksvriendelijk digitaal rapportagesysteem, dat uniformiteit brengt, was de wens van PKN.

Het resultaat

FRIS is een digitaal rapportagesysteem en ook het hulpmiddel om een meerjarenraming te maken. Het systeem bewaakt de consistentie en zorgt er bovenal voor dat de berekeningen kloppen en sluitend zijn. Gebaseerd op verschillende begrotingen en jaarrekeningen wordt er een prognose gemaakt van de vitaliteit van de gemeente. Dit helpt de gemeente en de Protestantse Kerk om te acteren waar het financieel minder goed gaat.

pkn - fris
Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route