Maatschappelijk betrokken ondernemen door onder andere ondersteuning van de Friese (en Nederlandse) cultuur.

Vanuit onze bedrijfsmissie vinden we het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. We doen dit door diverse verenigingen en organisaties te ondersteunen. Soms financieel en soms in natura door kosteloos zaken te ontwikkelen of door op vrijwillige basis onze expertise in te zetten.

We ondersteunen de Friese (en Nederlandse) cultuur door de uitgave van diverse boeken en bladen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fan Fryske Grun
  Een authentiek boek waarin we de Friese eetcultuur hebben vastgelegd, vol geschiedenis en heerlijke gerechten. Dit boek hebben we in samenwerking met Carolina Verhoeven, vele restaurants en leveranciers van streekproducten samengesteld.

 • Friesland Post
  Dit magazine is de spiegel van de Friese cultuur en identiteit. Met de uitgave van dit magazine leveren we een bijdrage aan het instandhouden en promoten van onze trotse Friese cultuur. Deze maandelijks verschijnende uitgave heeft zich in de loop der jaren ontpopt als een belangrijk medium voor de Friese kunst, cultuur, sport, recreatie en natuur.

 • Historisch Tijdschrift Fryslân
  Dit is het ledenblad van het Fries Genootschap en brengt de Friese geschiedenis op een toegankelijke manier onder de aandacht van haar lezers.

 • Jubileumboek 75 jaar SKS
  In opdracht van de SKS ontwikkelden we in 2020, ten tijde van de Corona crisis, het 75-jarige jubileumboek. Dit boek werd overhandigd aan onze Koning.

 • Must nou es kieke Sneek, Must nou es sien Heerenveen en Moast ris Sjen Drachten
  Een drietal prachtige historische boeken die een unieke beeldende indruk geven van de periode in de jaren voor de oorlog. De boeken zijn ontwikkeld vanuit ons auteursrechtelijke archief van de krant Fen Fryske Groun die in de jaren 1927 t/m 1949 verscheen.

 • Vorstelijk Tafelen Nederland
  In het kader van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk organiseerden we samen met Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst een culinaire manifestatie “Vorstelijk Tafelen in Nederland" waarbij onze vaderlandse kookgeschiedenis en de ontwikkeling van de kookkunst centraal stond. Onderdeel van deze manifestatie was de ontwikkeling van het kookboek Vorstelijk Tafelen in Nederland. Aan de manifestatie werken veel restaurants, musea, verzorgingshuizen maar ook de Nederlandse krijgsmacht mee.
Lees meer over de Friesland Post
Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route