Eindredacteur Friesland Post (16 – 24 uur) (Vervuld)

Ben jij die gedreven, gestructureerde en creatieve eindredacteur

Friesland Post is hèt maandblad van en voor Fryslân. Een aantrekkelijk vormgegeven magazine vol interessante reportages en verhalen over Fryslân en de Friezen in de ruimste zin (cultuur, mensen, historie, wonen, werken, levensgevoel, ondernemerschap).

Je primaire taak is de eindredactie en coördinatie van het maandblad en de bijbehorende website. Verder schrijf je ook zelf artikelen en lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de tekstuele en visuele inhoud. Samen met de hoofdredacteur zorg je voor de verdere ontwikkeling van Friesland Post. Naast het creëren en bedenken van inspirerende verhalen vorm je de verbinding met de freelancers die in jouw opdracht hun bijdragen leveren. Je bent tevens de schakel tussen magazine en lezers en denkt mee in de totstandkoming van lezersacties.

Wie zoeken wij?

Als eindredacteur draait het bij jou om inhoud; de juiste informatie op een interessante en aansprekende manier gecommuniceerd naar een doelgroep. Journalistieke (achtergrond)verhalen, gebracht vanuit een Fries profiel, met een sterke identiteit maar met open blik naar de wereld.

We zoeken iemand die een unieke baan ambieert. Iemand die passie voelt voor het tonen van alle facetten die met elkaar de Friese cultuur en mienskip vormen. Je bent speels en doortastend, opliftend en kritisch waar nodig. Je bent iemand die graag de kans aangrijpt om het vak van eindredacteur in een breder (strategisch) perspectief toe te passen. Op welk onderdeel je je ook stort, je doet het doordacht, aansprekend en gestructureerd.

Functie-eisen:

 • HBO Journalistiek of Communicatie;
 • Capaciteit om freelancers aan te sturen en aangeleverde teksten binnen een handomdraai naar de juiste toon en het juiste niveau te vertalen;
 • Een schrijver - journalistieke artikelen, long copy, short copy, SEO en social media; allemaal jouw terrein;
 • Een vat vol ideeën – je brengt inspiratie en laat je inspireren;
 • Een gestructureerde werker – binnen een hoge mate van zelfstandigheid ga je planmatig te werk;
 • Commercieel inzicht – je schrijft niet alleen mooie journalistieke producties maar denkt ook strategisch en geeft invulling aan communicatiestrategie van Friesland Post;
 • Gevoel voor Friese verhoudingen, kennis van de taal en cultuur of de bereidheid die te ontwikkelen.

Dan stellen we ons graag aan je voor. Friesland Post is onderdeel van Van der Let & Partners in Heerenveen. Het bedrijf bestaat uit ruim 35 medewerkers en is gevestigd in een monumentale kerk uit 1775 aan de Herenwal en een naburige pand.

Bij ons is de sfeer ongedwongen en informeel, maar ook prestatiegericht en uitsluitend geschikt voor mensen die weten wat ze kunnen en graag iedere dag willen leren, inspireren en trots zijn op hun werk. Kwaliteit, verantwoordelijkheidszin en gevoel voor humor gaan bij ons hand in hand.

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende baan, met ruimte voor jouw ambities en creativiteit.
 • Hoge mate van zelfstandigheid.
 • No-nonsense bedrijfscultuur die zich kenmerkt door open communicatie en een informele, collegiale sfeer.
 • Prima arbeidsvoorwaarden, met een goed bijpassend salaris.
Interesse?
Zijn we een match? Laat van je horen!

Mail dan je sollicitatie (CV, motivatie en portfolio) naar vacature@vdlp.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Simon van der Let via telefoonnummer 0513 654 445.

Over ons

Wij zijn Van der Let & Partners. Software Engineers, Marketeers en Designers van succesvolle Marketing campagnes & Webdevelopment projecten. Dat doen we al meer dan 20 jaar. We gaan nog steeds als een speer en groeien goed door. 

We zijn ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd en werken met ruim 35 trotse medewerkers vanuit een monumentale kerk uit 1775 aan de Herenwal in Heerenveen. 

Onze kracht

Het geheim zit in onze vier pijlers: marketing, strategie, technologie en design. Elk op een resultaatgericht niveau aanwezig. Dat geldt ook voor ons kennisniveau en de ontwikkeling van onze eigen producten en diensten. Dat spreekt opdrachtgevers aan, zorgt voor meer werk en meer collega’s om de vele uitdagingen te verwerken.

Onze klanten

We werken voor klanten zoals Toyota, O’Neill, Prins Bernhard Cultuurfonds, Koninklijke Metaalunie, FME, Twinfield, BDO, Rodenstock, Foodimpuls, SKS Skûtsjesilen, VillaSud, Gemeente Heerenveen, Sijperda Verhuur, BouWatch, Kuiper Verzekeringen en Nationaal Groenfonds. En we helpen start- en scale-ups om groot te worden.

Bekijk onze cases

Onze cultuur

Bij ons is de sfeer ongedwongen, informeel en betrokken, maar ook prestatiegericht en geschikt voor mensen die weten wat ze kunnen en graag iedere dag willen leren, inspireren en trots zijn op hun werk. Kwaliteit, verantwoordelijkheidszin en gevoel voor humor gaan bij ons hand in hand.

Onze bedrijfscultuur
Even sparren?
...of kom langs
Herenwal 137
8441 BE, Heerenveen
Plan je route