BouWatch, de snelst groeiende online marketing klant van Van der Let & Partners, naar strategisch investeerder Haniel

BouWatch, is overgenomen door de Duitse strategische investeerder Haniel. Investeerder Nordian Capital verkocht haar meerderheidsbelang in de terreinbeheerder uit Assen voor een bedrag van circa € 300 miljoen. Een succesvolle verkoop voor Nordian, die in 2016 naar verluidt voor enkele tientallen miljoenen een meerderheidsbelang in BouWatch verkreeg. Van der Let & Partners is sinds 2016 de online marketing partner van BouWatch.
BouWatch: de standaard in tijdelijke beveiliging

Uitbreiding met arbeidskrachtenregistratie

Nordian Capital wist de omzet van BouWatch in de afgelopen vijf jaar te verviervoudigen door behendig in te spelen op de snelgroeiende vraag naar beveiligingsoplossingen. Overnames van andere bedrijven zorgden ervoor dat BouWatch de hele keten van beveiligingsoplossingen, zoals software, hardware, controlekamer en liveregistratie kon integreren. Ook breidde het bedrijf de service uit met het aanbod voor toegangscontrole en arbeidskrachtenregistratie.

Internationale groei

BouWatch groeide in korte tijd van tientallen werknemers naar meer dan tweehonderd en veroverde in dezelfde periode met succes de Duitse en Belgische markt. De overname door het Duitse Haniel stelt BouWatch in staat de internationale groei verder te versnellen. Naar eigen zeggen staat BouWatch aan de vooravond van verdere expansie naar VK, Frankrijk en Oost-Europa.

Specialist in tijdelijke beveiliging

BouWatch is marktleider in de Benelux op gebied van tijdelijke beveiliging. Het bedrijf is in 2009 opgericht. BouWatch ontwikkelde een effectief systeem voor het detecteren en signaleren van inbraak op bouwplaatsen door middel van cameramasten en slimme software. Het bedrijf biedt een totaalpakket aan tijdelijke beveiligingsoplossingen voor buiten- en binnenlocaties, zoals evenemententerreinen, bouwplaatsen, energieparken of leegstaande gebouwen. De service van BouWatch is verbreed met hulpmiddelen voor arbeidskrachtenregistratie, toegangscontroles en veiligheidsoplossingen voor werknemers. Inspelend op de Wet Keten Aansprakelijkheid en andere wet- en regelgeving. Van der Let & Partners verzorgt de online marketing voor BouWatch.