Het gebruik van social media in marketing biedt de mogelijkheid om veel mensen te bereiken en de aandacht te vestigen op jouw bedrijf, je producten of je diensten. Het inzetten van social media marketing voor bedrijven kan ondersteunen in naamsbekendheid, klantenopbouw en zelfs de verkoop van producten en diensten.

Social media marketing als onderdeel van de marketing

Social media marketing is het strategisch inzetten van verschillende social media kanalen in lijn met jouw overkoepelende marketing. Onze social media experts kunnen samen met jou een social media strategie uitzetten waarbij ook gedacht wordt aan de mogelijkheden voor jouw bedrijf om te adverteren op social media.

De kracht van succesvolle social media marketing

Het aantal gebruikers van social media neemt elk jaar nog toe, zo zitten jongere doelgroepen op media als Snapchat en Instagram en blijft Facebook onder alle doelgroepen nog steeds een veel gebruikt social media kanaal. De toenemende tijd die gebruikers op social mediakanalen besteden is een goede reden om jouw bedrijf hier op een positieve manier te promoten, mits de juiste strategie wordt gehanteerd.

De continue aanwezigheid van mensen op social media kanalen, zoals Facebook, biedt bedrijven de mogelijkheid om contact te leggen met gewenste doelgroepen. Door de inzet van de juiste content kan je hiermee top-of-mind worden bij jouw (potentiële) klanten. Het plaatsen van leuke berichten, communiceren van interessante informatie, maar ook door bijvoorbeeld te adverteren op Facebook, kun je social media gebruikers aansporen tot acties.

Door Facebook adverteren meer naamsbekendheid of leads genereren

Facebook heeft verschillende mogelijkheden om jouw doelgroep via hun kanaal te bereiken. De daling in het bereik van Facebookpagina’s door de toegepaste algoritmes maakt het echter steeds minder eenvoudig om jouw fans en andere Facebookgebruikers organisch te bereiken. Facebook geeft de voorkeur aan berichten van vrienden en toont deze vaker op de tijdlijn waardoor zakelijke berichten het onderspit delven. Adverteren op Facebook kan je helpen om toch voldoende bereik te behalen.

De juiste doelgroep bereiken via Facebook promotie en advertenties

Adverteren op Facebook is dé manier om toch zichtbaar te zijn op de tijdlijn van jouw doelgroep en engagement te creëren. Andere voordelen van Facebook Adverteren zijn:

  • De segmentatiecriteria kunnen van eenvoudig tot uitgebreid ingericht worden voor jouw doelgroep.
  • Facebook geeft uitgebreide inzichten in de resultaten van een Facebook campagne. Zo kunnen we meten of, hoe en wanneer een Facebook Campagne effectief is.
  • Er kan getest worden met verschillende advertenties (A/B testen). De advertentie die het beste presteert wordt uiteindelijk het meeste getoond.
  • Je kan naast fans ook potentiële fans en (potentiële) klanten bereiken, omdat je niet gebonden bent aan al bestaande likes met adverteren via Facebook.

Bereik een jonge doelgroep via Instagram adverteren

Is jouw doelgroep jonger? Dan kan Instagram ook ingezet worden om je doelgroep te bereiken. Via Facebook kunnen wij een Instagram Campagne opzetten die specifiek voor het Instagram kanaal gemaakt is. Een Instagram advertentie is namelijk niet hetzelfde als een Facebook advertentie en de insteek is anders voor deze kanalen.

Social media beheer en strategie

Wij kunnen je begeleiden in het beheer van je kanalen, maar we kunnen ook ondersteuning bieden wanneer dit nog helemaal nieuw voor je is. Wij kunnen een cursus social media verzorgen of een social media plan uitwerken voor alle social media kanalen die jouw bedrijf gebruikt of wil gaan gebruiken. Een social media plan beschrijft de social media strategie, content strategie en content creatie voor de gekozen social media platforms.

Een Facebook campagne of LinkedIn Campagne succesvol opzetten

Voor het succesvol inzetten van LinkedIn adverteren of Facebook adverteren is het van belang dat de volgende onderdelen o.a. worden vastgesteld:

  • Wat is het doel van de social media campagne?
  • Welke KPI’s (prestatie indicatoren) meten het succes?
  • Wie moet er bereikt worden?
  • Wat is de boodschap?

Wij helpen je graag om jouw boodschap een creatieve draai te geven, maar ook om ervoor te zorgen dat deze op een juiste manier uitgedragen wordt. Wij kunnen jouw advertentieaccount beheren en daarmee sturen op de gewenste return on investment. We kijken naar mogelijkheden om de advertenties te optimaliseren voor de beste prijs per bereik, weergave of conversie.

Kunnen wij jou helpen met een bestaande Facebook Campagne of wil je een specifieke doelgroep op LinkedIn of Instagram bereiken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die social media marketing jou kan bieden.